Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Er wordt veel geschreven over exfoliëren en scrubben. Wat is het verschil? Bij beide technieken verwijder je dode huidcellen. Maar wat is beter voor je huid? En, erg belangrijk, hoe voorkom je huidproblemen? 

 

Scrubben

Scrubben doe je met een product met (grove) korrel. Door de korrels over je huid te laten gaan, worden dode huidcellen verwijderd. Maar dat niet alleen: ook de huidlaag onder de dode huidcellen wordt aangetast. Dit is natuurlijk niet wat je graag wilt.

 

Exfoliëren

Net als bij scrubben, verwijder je bij exfoliëren ook dode huidcellen. Dit gebeurt niet met korrels, maar met een fruitzuur. Deze fruitzuren weken de dode huidcellen van de onderliggende huidlaag los. De huidlagen raken niet beschadigd, de fruitzuren verwijderen alleen de dode huidcellen. Door te exfoliëren krijg je een stralende, egalere en gezondere huid. Een stuk beter dan scrubben dus!

 

Scrubben of exfoliëren? Een gemakkelijke keuze

Exfoliëren is dus een stuk beter dan scrubben. Met scrubben wordt ook de gezonde huidlaag aangetast en dat willen we graag voorkomen. Wil je toch graag scrubben, zorg dan voor een milde en fijne korrel en scrub vooral niet té vaak (zeker niet dagelijks). 

 

Bescherm je huid tegen de zon

Exfoliëren zorgt dus voor een stralendere huid. De keerzijde is dat je huid minder beschermd is tegen UV-stralen, doordat je cellen verwijderd. Het is daarom van nog groter belang om je huid te beschermen met een SPF, wanneer je exfolieerd of scrubt. We raden je aan dagelijks minimaal SPF 15 te gebruiken. 

Zorg ook dat je met mate exfolieert: veel fruitzuren kunnen schadelijk zijn voor de huid. De gezonde huidlaag kan uiteindelijk aangetast worden, hierdoor wordt de huid gevoeliger voor UV-straling en is de kans op huidveroudering groter.

Oolaboo Super Foodies Sun Cream

Bij Sparkle Skin & Health Clinic hebben een hydraterende Sun Cream van natuurlijke beautymerk Oolaboo in ons assortiment. Deze Sun Cream is zweet- en waterbestendig. Zoals je van Oolaboo gewend bent, zijn de natuurlijke ingrediënten met veel zorg uitgezocht en uitvoerig getest (maar nooit op dieren!). De Sun Cream beschermt je huid tegen huidveroudering veroorzaakt door de zon en hydrateert de huid intensief.

× Whatsapp